Hasiči sa snažia pritiahnuť divákov

15.07.2014 00:00

Napísali o nás:

Kysucké noviny - 15.7.2014

Hasičský šport naberá na svojej popularite nielen medzi samotnými športovcami, ale aj medzi divákmi či partnermi súťaží. Dôkazom toho je aj podujatie v Podvysokej pod názvom Firefest 2014, ktoré si prišlo pozrieť stovky divákov.

 

Podobné návštevy sa očakávajú aj na ďalších pohárových súťažiach, ktoré sú súčasťou Nočnej Hasičskej ligy Žilinského kraja. Viac nám už o novovzniknutej lige povedal jeden z organizátorov a zakladateľov súťaže František Ďurkáč.

 

Nočná Hasičská liga Žilinského kraja je akousi novinkou vo svete hasičského športu. Aký je cieľ tejto súťaže?

- Po obrovskom úspechu nočných súťaží na Podvysokej, sme oslovili aj okolité dediny, aby sa pridali a podporili tento nápad. Hlavným motívom a zároveň aj mottom pre vznik je: „Peniaze pre hasičský šport“.

 

Každý, kto sa zúčastní samotnej ligy, či už ako organizátor, súťažiaci, divák alebo partner, musí na svojej účasti získať.

 

Celá liga sa snaží v prvom rade pritiahnuť divákov k hasičskému športu, lebo práve diváci prinášajú peniaze na činnosť jednotlivých tímov a DHZ. Preto sa snažíme na všetkých kolách pripraviť zaujímavý program, bohaté a chutné občerstvenie a účasť súťažných družstiev zo širokého okolia.

 

Pre účastníkov ligy prinášame nové myšlienky, skúsenosti a projekty, ako získať peniaze na svoju činnosť, vďaka naším partnerom aj zaujímavé finančné a materiálne odmeny pre najúspešnejších účastníkov.

 

Kto prišiel s nápadom usporiadať túto súťaž?

- Celé to vzniklo už počas minulej sezóny, kedy sa konal prvý ročník tejto ligy. Hasičské družstvá z Podvysokej, Makova a Hliníka nad Váhom už minulú sezónu usporiadali nočné podujatia, ktoré mali obrovský úspech. I to je asi dôvod, prečo sa pridali aj ďalšie DHZ.

 

Kde všade sa hasiči na nočnej súťaži predstavia?

- NHLka má v pláne celkovo 9 kôl. Prvé z Podvysokej, kde prišli stovky ľudí. 5. júna sa súťažilo v Dolnom Hričove. Ďalšie kolá sa budú konať postupne v Nesluši (12. 7.), v Bytči (19. 7.), v Rudine (2. 8.), v Ochodnici (9. 8.), v Makove (15. 8.), v Hliníku nad Váhom (30. 8.), a v Radôstke (13. 9.). Celkové slávnostné vyhodnotenie Nočnej Hasičskej ligy Žilinského kraja bude po 9. kole v Podvysokej.

 

Kto všetko sa môže zúčastniť súťaže?

- Do NHLky sa môže prihlásiť každé družstvo, ktoré zaplatí členský príspevok do banku NHLky v požiarnom útoku príslušného roku v hodnote 20 eur (vyberať sa bude spolu so štartovným na príslušnej pohárovej súťaži). Prihlásiť sa je možné aj v priebehu pohárových súťaží zahrnutých do NHLky. Body sa však družstvu budú započítavať až po zaplatení uvedeného vstupného poplatku.

 

Kontakt

NHLka Žilinského kraja

Podvysoká 339

0948 534 668

e.magazín NHLky

Prihláste sa k odberu e.magazínu:

NHLka na FACEBOOKu